Πρώτες βοήθειες = First aid : εκπαιδευτικό λογισμικό (Αθήνα : Multimedia)
Οι άνθρωποι χρειάζεται να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σ΄΄ενα επείγον περιστατικό. Επειδή, κατά τη διάρκεια της ζωής του, είναι πιθανό να βρεθεί κάποιος αντιμέτωπος με ένα επείγον ιατρικό περιστατικό, είναι σημαντικό να γνωρίζει πως ν'αναγνωρίζει ένα επείγον πρόβλημα υγείας και πως να το αντιμετωπίζει μέχρι να φθάσει επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα. Το λογισμικό "Πρώτες Βοήθειες" είναι ένας πλήρης οδηγός που με τη βοήθεια της τεχνολογίας των πολυμέσων μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε να μάθει και να εφαρμόσει πρώτες βοήθειες σ'ένα συνάνθρωπό του.
Το λογισμικό "Πρώτες Βοήθειες" δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του φημισμένου νοσοκομείου St. John Ambulance, του μεγαλύτερου παροχέα εκπαίδευσης για Πρώτες Βοήθειες στη Μεγάλη Βρετανία. Η μεταφορά και προσαρμογή του στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έγινε από την MLS Πληροφορική Α.Ε., υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.) και του Ερευνητικού Ακαδημαικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ε.Α.ΙΤΥ), στο πλαίσιο του έργου "ΚΙΡΚΗ 2003", που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Κοινωνίας της Πληροφορίας" (Ε.Π. ΚτΠ/Γ΄ΚΠΣ).
Το παρόν έργο έχει χρηματοδοτηθεί κατά 75% από το Ευρωπαικό Κοινωνικό ταμείο
Απαιτήσεις συστήματος :Windows 9x, 2000, XP, Pentium 266 Mhz, 32 mb RAM, Κάρτα ήχου 16 bit, cd-rom 36x, κάρτα γραφικών 16 mb, ελάχιστη χωρητικότητα σκληρού δίσκου 50 mb
Keywords: Πρώτες βοήθειες -- Σπουδή και διδασκαλία.; Ατυχήματα.; First aid; CD-ROMs.