Πολυτονιστής για MS-Word ΄97 (Αθήνα : Magenta, 1998)
Με τον ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗ μπορείται να γράφετε ελληνικά πολυτονικά κείμενα μέσα στον δημοφιλή επεξεργαστή κειμένων Microsoft Word ΄97. Ο ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗΣ χρησιμοποιεί γραμματοσειρές τεχνολογίας Unicode, τις νέες γραμματοσειρές στις οποίες μπορούν να υπάρχουν πολλά αλφάβητα ταυτόχρονα. Με τον ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗ μπορείται να παράγετε όλα τα σύμφωνα, τα άτονα φωνήεντα, όλους τους επιτρεπτούς συνδυασμούς των φωνηέντων με τα πνεύματα και τους τόνους και ειδικά σύμβολα, όπως τα σύμβολα αρίθμησης, το κόπα, το δίδαγμα, το σαμπί. Τα πνεύματα που παράγονται με τον ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗ αναλυτικά είναι :ψιλή, ψιλή και οξεία, ψιλή και βαρεία, ψιλή και περισπωμένη, δασεία, δασεία και οξεία, δασεία και βαρεία, δασεία και περισπωμένη, οξεία, βαρεία, διαλυτικά και οξεία, διαλυτικά και βαρεία, διαλυτικά και περισπωμένη, μακρό, βραχύ, περισπωμένη, υπογεγραμμένη, άνω τελεία. Με τις γραμματοσειρές Unicode λύνεται πλέον το προβλημα των πολλών και διαφορετικών κωδικοσελίδων. Όσα κείμενα γράφονται με τέτοιες γραμματοσειρές, που ακολουθούν όμως πιστά τις επίσιμες προδιαγραφές, θα εμφανίζονται σωστά σε όλα τα συστήματα που αντίστοιχα υποστηρίζουν αυτή την τεχνολογία. Στο πακέτο αυτό, εκτός από τον ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗ, περιέχονται και 5 οικογένειες γραμματοσειρών (συνολικά 18 γραμματοσειρές) τεχνολογίας Unicode που περιέχουν τα αλφάβητα :Ελληνικά πολυτονικά, Ελληνικά μονοτονικά, Αγγλικά, χωρών δυτικής Ευρώπης, χωρών κεντρικής Ευρώπης, Τουρκικά.
H δισκέτα συνοδεύει το προιόν ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗΣ για word 97 και πρέπει να χρησιμοποιηθεί όταν ζητηθεί από το πρόγραμμα εγκατάστασης
Τίτλος από το κουτί :Πολυτονιστής MAGENTA
Προυποθέσεις για τη χρήση του ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗ :Windows ΄98, Windows ΄95, Windows NT 4, MS-WORD ΄97 εγκατεστημένο.
Keywords: Ελληνική γλώσσα, Νέα -- Μελέτη και διδασκαλία.; Languages program; Languages, Modern