Προσομοίωση και επίδοση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων - Ευθύμογλου, Γεώργιος. (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Μετάδοση δεδομένων σε βασική ζώνη: Κωδικοποίηση πηγής, Δέκτης προσαρμοσμένου φίλτρου (matched filter) και συσχετιστή (correlator) Μετάδοση δεδομένων σε βασική ζώνη: Φάσμα εκπομπής με φίλτρα, Raised Cosine φίλτρα για μηδενική διασυμβολική παρεμβολή. Πιθανότητα σφάλματος για σηματοδοσία Μ-PAM σε θόρυβο AWGN. Ψηφιακές διαμόρφωσεις διέλευσης ζώνης: ASK, FSK, M-FSK, PSK, DPSK, M-PSK, Μ-QAM. Επίδοση σφάλματος συμβόλου σε θόρυβο AWGN. Ψηφιακή διαμόρφωση και αποδιαμόρφωση OFDM. Κωδικοποίηση Καναλιού: Συνελικτικοί Κώδικες, Συνάρτηση Μεταφοράς, Πιθανότητα Σφάλματος. Επίδοση ψηφιακών διαμορφώσεων σε κανάλια με διάλειψη (fading).
1. Προσομοίωση Τυχαίων Μεταβλητών -- 2. Κωδικοποίηση Γραμμής -- 3. Μετάδοση στη βασική ζώνη -- 4. Ψηφιακές διαμορφώσεις διέλευσης ζώνης -- 5. Πιθανότητα σφάλματος bit σε κανάλι AWGN -- 6. Κωδικοποίηση Καναλιού -- 7. Επίδοση Ψηφιακών Διαμορφώσεων σε Ασύρματο Κανάλι -- 8. Μετάδοση Ορθογωνικής Πολυπλεξίας Διαίρεσης Συχνότητας (Orthogonal Frequency Division Multiplexing/OFDM) -- 9. Συστήματα Διασποράς Φάσματος.
Άδεια Creative Commons: Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα.
Ηλεκτρονικό βιβλίο
Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.
Γλωσσάριο : σ. 242-247.
Αρχείο πλήρους κειμένου (pdf).
Keywords: Telecommunication; Ασύρματη επικοινωνία, Συστηματά της; Ψηφιακές επικοινωνίες.; Electronic books