Ελληνικός οδηγός 1921 - Παυλόπουλος, Ζώης.; Παπαγιάννης, Γιάννης Μ. (Αθήνα : Istopress, 2011)
Πολλοί αναρωτιούνται ποιοι ήταν οι προγονοί μας; Τι σχέση έχουν με εμάς; Μπορεί να πέρασαν χιλιάδες χρόνια από τότε που οι προγονοί μας ζούσαν στην ίδια γη που εμείς ζούμε τώρα. Κάποιοι θέλουν να αποδείξουν οτι δεν είμαστε πρόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων και οτι καμία σχέση δεν έχουμε μαζί τους τόσο φυλετικά όσο και πολιτισμικά και πνευματικά. Έτσι νομίζουν. Ή έτσι θέλουν να πιστεύουν. Οι ισχυροί αυτών πολύ θα ήθελαν στο μέλλον να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους σαν γνήσιους απόγονους τους τους Αρχαίους Έλληνες. Το δικό μας χρέος είναι να να αντισταθούμε και να τους δείξουμε οτι οι Έλληνες είμαστε εμείς. Εντός και εκτός Ελλάδας συνυπολογίζοντας τις γενιές και γενιές ομογενών που ζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Το βιβλίο αυτό θα σας φέρει στη μνήμη πολλούς από αυτούς. Τους προγόνους σας. Τις οικογένειες σας...
Τίτλος εξωφύλλου: Οι οικογένειες της Μεγάλης Ελλάδας: τα ονόματα των Ελλήνων στην Πατρίδα των τριών Ηπείρων.
Φωτομηχανική ανατύπωση: Αθήνα, 1921.
Keywords: Ονόματα φυσικών προσώπων, Ελληνικά -- Κατάλογοι.; Names, Personal -- Greek -- Catalogs; Ελλάδα -- Γενεαλογία.; Greece -- Genealogy