Η αμερικανική πολιτική : από τον Φράνκλιν Ρούζβελτ στον Ντόναλντ Τραμπ - Παπασωτηρίου, Χαράλαμπος. (Αθήνα : Ποιότητα, 2018)
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να παρουσιάσει τις κεντρικές εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα και στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ από το 1945 μέχρι το 2017. Αντλεί από τη μεγάλη βιβλιογραφία τριών επιστημών, της πολιτικής επιστήμης, των διεθνών σχέσεων και της ιστορίας, παραθέτοντας τα σημαντικότερα πορίσματά τους σε μια σύνθεση που αντικατοπτρίζει τις αντιλήψεις του συγγραφέα. Στόχος της έκδοσης είναι ο αναγνώστης να αποκομίσει α) μια συνολική εικόνα της πολιτικής εξέλιξης των ΗΠΑ από το 1945 μέχρι το 2017 β) μια σφαιρική γνώση για τη λειτουργία του αμερικανικού πολιτικού συστήματος και γ) μια ανάλυση της μεταπολεμικής διεθνούς πολιτικής από τη σκοπιά της σημαντικότερης δύναμης της εποχής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).
Ευρετήριο: σ. [675]-687.
Βιβλιογραφία: σ. [655]-674.
Keywords: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής -- Πολιτική και διακυβέρνηση -- 20ός αι; Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής -- Πολιτική και διακυβέρνηση -- 21ος αι; United States -- Politics and government -- 20th century; United States -- Politics and government -- 21st century; Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής -- Διπλωματικές σχέσεις -- 1945-2000.; Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής -- Διπλωματικές Σχέσεις -- 2001-; United States -- Foreign relations