Ασφάλεια πληροφοριών στο διαδίκτυο - Μαυρίδης, Ιωάννης. (Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα Κάλλιπος, 2015)
Το σύγγραμμα θα αποτελέσει πολύτιμο βοηθό για τον αναγνώστη στο μάθημα "Ασφάλεια Δικτύων και Διαδικτυακών Εφαρμογών" στόχος του οποίου είναι η εξοικείωση με τις απαιτήσεις προστασίας των σύγχρονων συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνιών και η εκμάθηση βασικών τεχνικών ασφάλειας των πληροφοριών κατά την τηλεπεξεργασία και ηλεκτρονική μεταφορά τους στο διαδίκτυο π.χ. με την αξιοποίηση της κρυπτολογίας και όχι μόνον. Επίσης το σύγγραμα θα περιλαμβάνει εργαστηριακές ασκήσεις και δραστηριότητες, ώστε να δώσει την ευκαιρία στο φοιτητή να αποκτήσει εμπειρίες από την εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών.