Ασφάλεια πληροφοριών στο διαδίκτυο - Μαυρίδης, Ιωάννης; Γουγλίδης, Αντώνιος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το σύγγραμμα θα αποτελέσει πολύτιμο βοηθό για τον αναγνώστη στο μάθημα "Ασφάλεια Δικτύων και Διαδικτυακών Εφαρμογών" στόχος του οποίου είναι η εξοικείωση με τις απαιτήσεις προστασίας των σύγχρονων συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνιών και η εκμάθηση βασικών τεχνικών ασφάλειας των πληροφοριών κατά την τηλεπεξεργασία και ηλεκτρονική μεταφορά τους στο διαδίκτυο π.χ. με την αξιοποίηση της κρυπτολογίας και όχι μόνον. Επίσης το σύγγραμα θα περιλαμβάνει εργαστηριακές ασκήσεις και δραστηριότητες, ώστε να δώσει την ευκαιρία στο φοιτητή να αποκτήσει εμπειρίες από την εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών.
Keywords: Internet -- Security measures; Information security; Ασφάλεια διαδικτυακών εφαρμογών; Λογισμικό εφαρμογών; Ιδιωτικότητα; Κυβερνοέγκλημα; Ψηφιακή εγκληματολογία; Διαχείριση ασφάλειας; Ευπάθειες και επιθέσεις; Τεχνολογίες δικτύωσης; Διαδίκτυο πραγμάτων; Ασφάλεια πληροφοριών; Ασφάλεια δικτύων; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Μηχανική και τεχνολογία τηλεπικοινωνιών -- Τεχνολογίες παγκόσμιου ιστού; Φυσική -- Διαθεματικές περιοχές της φυσικής και συναφείς τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας -- Άλλες περιοχές εφαρμοσμένης και διαθεματικής φυσικής -- Θεωρία της πληροφορίας και της επικοινωνίας; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριών -- Κρυπτογραφία; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Αρχές ανάπτυξης λογισμικού; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Γλώσσες προγραμματισμού