Μαθήματα θεωρίας ομάδων - Πάπιστας, Αθανάσιος; Μεταφτσής, Βασίλειος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές που διδάσκονται θέματα Θεωρίας Ομάδων. Οι μηδενοδύναμες ομάδες, το κεφάλαιο 9 (Ελεύθερη ομάδα) και το κεφάλαιο 10 (Lie άλγεβρες και ομάδες) μπορούν να διδαχθούν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Διδάσκοντες και φοιτητές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί) μπορούν να βρουν στο βιβλίο αυτό το απαραίτητο υλικό για την κατανόηση των εννοιών που σχετίζονται με:• Θεωρήματα Ισομορφισμών• Δομές Ισομορφισμών• Δράση ομάδων • Αβελιανές ομάδες• Επιλύσιμες και μηδενοδύναμες ομάδες• Ελεύθερη ομάδα• Ελεύθερη Lie άλγεβρα• Κατασκευή Lie άλγεβρας από ομάδα
Keywords: Group theory; Μη προσεταιριστικοί δακτύλιοι και άλγεβρες; Ομάδες; Μαθηματικά -- Μη προσεταιριστικοί δακτύλιοι και άλγεβρες; Μαθηματικά -- Προσεταιριστικοί δακτύλιοι και άλγεβρες; Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις