Εισαγωγή στη μορφολογική ανάλυση της τονικής μουσικής Μπαρόκ, κλασικισμός - Βούβαρης, Πέτρος; Βλαγκόπουλος, Παναγιώτης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το παρόν σύγγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές προπτυχιακού ή/και μεταπτυχιακού επιπέδου που διδάσκονται θέματα μορφολογίας της τονικής μουσικής, καθώς και σε επαγγελματίες μουσικούς ή καθηγητές μουσικής που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στο σχετικό θεωρητικό υπόβαθρο και στην αντίστοιχη αναλυτική μεθοδολογία. Το βιβλίο περιέχει το απαραίτητο υλικό για την κατανόηση θεμελιωδών μουσικοθεωρητικών εννοιών και αναλυτικών πρακτικών που σχετίζονται με ιδιωματικές μορφολογικές δομές της μουσικής του μπαρόκ και του κλασικισμού. Το υλικό αυτό αφορά τη θεωρητική διαχείριση της ιστορικά συναφούς μορφολογικής τυπολογίας και την παραδειγματική αναλυτική προσέγγιση μουσικών συνθέσεων που εμπίπτουν στον στιλιστικό ορίζοντα της έντεχνης ευρωπαϊκής μουσικής από τα τέλη του 17ου έως τις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα.
Keywords: Music analysis; Κλασικισμός; Μπαρόκ; Τονική μουσική; Ανάλυση; Μορφολογία; Δομή; Τέχνες και γράμματα -- Τέχνες του θεάματος -- Μουσική -- Μουσικολογία; Τέχνες και γράμματα -- Τέχνες του θεάματος -- Μουσικά είδη; Τέχνες και γράμματα -- Τέχνες του θεάματος -- Μουσική -- Μουσικολογία -- Μουσικές μορφές