Εφαρμογές Η/Υ στην επιπλοποιΐα - Αβραμούλη, Δήμητρα; Ράπτη, Έλλη; Ντιντάκης, Ιωάννης; Καραγεώργος, Αντώνιος; Γερογιάννης, Βασίλειος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε σπουδαστές και κατασκευαστές επίπλου έχοντας ως κύριο στόχο την εξοικείωση με τις βασικές έννοιες της Πληροφορικής και την παρουσίαση Εφαρμογών Λογισμικού χρήσιμων σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με Επιπλοποιία και Ξυλοκατασκευές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην περιγραφή των πιο διαδεδομένων Εφαρμογών Πληροφορικής ως βασικών εργαλείων οργάνωσης και λειτουργίας μιας σύγχρονης επιχείρησης Ξύλου και Επίπλου, και η παρουσίαση της ύλης συνοδεύεται από πλήθος παραδειγμάτων και εφαρμογών. Το περιεχόμενο του βιβλίου καλύπτει τις σημαντικότερες λύσεις εμπορικού και δωρεάν λογισμικού που υποστηρίζουν τις λειτουργικές διαδικασίες επιχειρήσεων επιπλοποιίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην περιγραφή μεθόδων διακίνησης, προβολής και αξιοποίησης της πληροφορίας με χρήση Διαδικτύου. Σε επιμέρους κεφάλαια παρουσιάζονται εφαρμογές που καλύπτουν τόσο το χρηματοοικονομικό τομέα (WMS, ERP, CRM), όσο και τους τομείς παραγωγής και αυτοματισμού γραφείου των σύγχρονων επιχειρήσεων επίπλου. Σε κάθε κεφάλαιο τονίζονται ιδιαίτερα τα οφέλη που προκύπτουν από την χρήση της εκάστοτε εφαρμογής λογισμικού καθώς και η συμβολή της στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. Επιπλέον, τα κεφάλαια διανθίζονται με διαδραστικές παρουσιάσεις και πολυμεσικό περιεχόμενο για καλύτερη κατανόηση της ύλης ενώ περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και ασκήσεις που καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.
Keywords: Cabinetwork -- Data processing; Τεχνολογία ξύλου-επίπλου; Επιπλοποιΐα; Εφαρμογές λογισμικού; Γεωπονικές επιστήμες -- Δασική επιστήμη και δασικά προϊόντα -- Δασοπονία; Επιστήμη υπολογιστών/πληροφορική -- Αρχές ανάπτυξης λογισμικού