Πεπερασμένα σώματα και κρυπτογραφία - Κοντογεώργης, Αριστείδης; Αντωνιάδης, Ιωάννης; Δεριζιώτης, Δημήτριος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το προτεινόμενο βιβλίο αναφέρεται στις εφαρμογές της Θεωρίας Αριθμών στην κρυπτογραφία. Πέρα από τις στοιχειώδεις κατασκευές που υπάρχουν διαθέσιμες στην βιβλιογραφία θα δοθεί μια εισαγωγή στον νέο κλάδο της κρυπτογραφίας ελλειπτικών καμπυλών για τον οποίο δεν υπάρχει ακόμα βατή εισαγωγή στην Ελληνική βιβλιογραφία. Το βιβλίο αντιστοιχεί στην ύλη του μαθήματος "Πεπερασμένα σώματα και Κρυπτογραφία", όπως αυτό διδάσκεται στους Φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος του ΕΚΠΑ. Πιστεύουμε όμως ότι θα είναι χρήσιμο στην διδασκαλία και άλλων μαθημάτων κρυπτογραφίας σε τμήματα Μαθηματικών, Πληροφορικής και Μηχανικών.
Keywords: Finite fields (Algebra); Cryptography; Υπολογιστική θεωρία αριθμών; Ελλειπτικές καμπύλες; Κρυπτογραφία; Πεπερασμένα σώματα; Μαθηματικά -- Αλγεβρική γεωμετρία -- Καμπύλες; Μαθηματικά -- Θεωρία αριθμών -- Διάφορες εφαρμογές θεωρίας αριθμών; Μαθηματικά -- Θεωρία αριθμών -- Αριθμητική αλγεβρική γεωμετρία; Μαθηματικά -- Θεωρία αριθμών -- Στοιχειώδης θεωρία αριθμών; Μαθηματικά -- Θεωρία σωμάτων και πολυωνύμων