Ανθολογία κειμένων από τη γραμματεία των ελληνιστικών και αυτοκρατορικών χρόνων - Χριστόπουλος, Μενέλαος; Μπάζου, Αθηνά; Βερτουδάκης, Βασίλειος; Χατζηλάμπρου, Ροζαλία (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
To προτεινόμενο ηλεκτρονικό βιβλίο αποτελεί Ανθολογία σχολιασμένων αντιπροσωπευτικών κειμένων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας της ελληνιστικής και αυτοκρατορικής εποχής (323 π.Χ. -330 μ.Χ.).
Χαρακτηριστικά της ελληνιστικής περιόδου, Ονοματοδοσία της περιόδου, Συνοπτικό χρονολόγιο της ελληνιστικής περιόδου, Αλέξάνδρεια: κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο, εισαγωγή στη γραμματεία της ελληνιστικής περιόδου, Καλλίμαχος, Θεόκριτος, Απολλώνιος, Επιγραμματοποιοί, Πολύβιος, Επιστημονική Γραμματεία της ελληνιστικής περιόδου, Θεόφραστος, Ευκλείδης, Αρίσταρχος, Ορισμός της αυτοκρατορικής περιόδου, Συνοπτικό χρονολόγιο της αυτοκρατορικής περιόδου, Δεύτερη Σοφιστική, Τάσεις, ρεύματα, γραμματειακά είδη της αυτοκρατορικής περιόδου, Ποίηση, Ιστοριογραφία, Ποικιλογραφία, Μυθιστόρημα, Παιδεία, Φιλοσοφία και Ρητορική, Λουκιανός, Διογένης Λαέρτιος, Δίων Προυσαεύς (Χρυσόστομος), Πλούταρχος, Φλάβιος Φιλόστρατος, Αίλιος Αριστείδης, Επιστημονική γραμματεία της αυτοκρατορικής περιόδου, Στράβων, Κλαύδιος Πτολεμαίος, Γαληνός.
Keywords: Greek literature, Hellenistic; Αρχαία ελληνική γραμματεία; Ανθολόγια κειμένων; Αυτοκρατορική περίοδος; Ελληνιστική περίοδος; Τέχνες και γράμματα -- Φιλολογία -- Κλασική Φιλολογία -- Αρχαία ελληνική φιλολογία