Εισαγωγή στον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό με Python Μια προσέγγιση από την πλευρά των υπολογιστικών συστημάτων - Μαγκούτης, Κωνσταντίνος; Νικολάου, Χρήστος; Βακάλη, Αθηνά (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Ο σκοπός αυτού του συγγράμματος είναι να διδάξει σε προπτυχιακούς φοιτητές Μηχανικών Η/Υ, Επιστήμης Υπολογιστών και συναφών σχολών τις βασικές αρχές του προγραμματισμού λογισμικού με γλώσσες υψηλού επιπέδου, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα Python. Το σύγγραμμα εισάγει τους φοιτητές στις αρχές του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού αλλά και σε θέματα πιο προχωρημένου επιπέδου, όπως ο προγραμματισμός συστημάτων με έμφαση σε τεχνικές συγχρονισμού πολλαπλών διεργασιών/νημάτων, τον δικτυακό προγραμματισμό και εισαγωγικά θέματα προγραμματισμού κατανεμημένων συστημάτων.Περιεχόμενα:Εισαγωγή στον προγραμματισμόΕισαγωγή στην PythonΤιμές, τύποι, μεταβλητές, λέξεις-κλειδιά, εντολέςΕκφράσεις, τελεστές, σχόλιαΣυναρτήσεις και εκτέλεση υπό συνθήκηEπανάληψη με την εντολή whileΣυμβολοσειρές, λίστες, πλειάδες, λεξικάΑρχεία, εξαιρέσεις και εκσφαλμάτωσηΚλάσεις και αντικείμεναΤαυτόχρονος προγραμματισμός και νήματαΔικτυακός προγραμματισμόςΕισαγωγή στον προγραμματισμό κατανεμημένων συστημάτων λογισμικούΤεχνολογικές τάσεις και μελλοντικές εξελίξεις
Keywords: Python (Computer program language); Προγραμματισμός υπολογιστών; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Μηχανική και τεχνολογία τηλεπικοινωνιών -- Τεχνολογίες παγκόσμιου ιστού; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Γλώσσες προγραμματισμού; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Αρχές ανάπτυξης λογισμικού