Online Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Απο τη Θεωρία στην Πράξη - Σοφός, Αλιβίζος; Παράσχου,Βασίλης; Κώστας, Απόστολος; Κούρτη - Καζούλη, Βασιλεία (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Σκοπός του συγγράμματος θα είναι να παρέχει βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στην διαδικασία σχεδίασης και ανάπτυξης περιεχομένου για ηλεκτρονικά μαθήματα. Συγκεκριμένα θα βοηθήσει τους φοιτητές στην απόκτηση βασικών θεωρητικών γνώσεων για την αποσαφήνιση εννοιών και επιστημονικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με την online εκπαίδευση, στην απόκτηση γνώσης μοντέλων και μεθοδολογίας σχεδιασμού ηλεκτρονικών μαθημάτων και στην γνωριμία με εξειδικευμένες τεχνολογίες ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού περιεχομένου, που αφορά την Διαδικτυακή Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση
Keywords: Διαδικτυακή εκπαίδευση; Ηλεκτρονικά μαθήματα; Εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Εκπαίδευση και επιστήμες της αγωγής -- Εκπαιδευτική τεχνολογία -- Εκπαίδευση υποβοηθούμενη από υπολογιστή; Εκπαίδευση και επιστήμες της αγωγής -- Θεωρία της εκπαίδευσης (ευρείες εκπαιδευτικές έννοιες) -- Διά βίου μάθηση; Εκπαίδευση και επιστήμες της αγωγής -- Εκπαιδευτικός σχεδιασμός και οργάνωση; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Μηχανική και τεχνολογία τηλεπικοινωνιών -- Τεχνολογίες παγκόσμιου ιστού; Επιστήμη υπολογιστών/πληροφορική -- Διαχείριση πληροφορίας -- Συστήματα πολυμέσων