Φαρμακοχημεία - Κόκοτος, Γεώργιος-Ισίδωρος.; Μαγκριώτη, Βικτωρία; Κωνσταντίνου-Κόκοτου, Βιολέττα (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Ορισμός Φαρμακοχημείας. Εισαγωγή στις έννοιες της Φαρμακοχημείας. Γενικές προσεγγίσεις στην ανακάλυψη φαρμάκων. Σχεδιασμός και ανάπτυξη φαρμάκων. Υποδοχείς. Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων - υποδοχέων. 'Ενζυμα και αναστολείς ενζύμων. DNA και φάρμακα που αλληλεπιδρούν με το DNA. Προφάρμακα και συστήματα διανομής φαρμάκων. Φαρμακοκινητική. Επιλεγμένες κατηγορίες φαρμάκων.
Keywords: Chemistry, Organic; Drugs; Φάρμακα; Φαρμακοκινητική; Υποδοχείς; Αναστολείς; Ένζυμα; Φαρμακοχημεία; Χημεία/Γενική χημεία -- Οργανική χημεία -- Συνθετική οργανική χημεία -- Φαρμακοχημεία