Ανθολογία λατινικού επιγράμματος Εισαγωγή, κείμενο, μετάφραση, σχόλια - Τρομάρας, Λεωνίδας; Καρακάσης, Ευάγγελος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το προτεινόμενο βιβλίο έχει ως θέμα του το Λατινικό Επίγραμμα από την αρχή της ιστορίας του μέχρι το τέλος της αρχαιότητας, δηλ. από τον 3ο αι. π.Χ. μέχρι και τον 6ο μ.Χ. Βασίζεται στην ανθολόγηση κειμένων των μεγαλύτερων και αντιπροσωπευτικότερων ποιητών του είδους. Από αυτήν την άποψη, ως σύνολο που αποδίδει την ιστορία του λατινικού επιγράμματος, είναι μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως. Τα λατινικά κείμενα μεταφράζονται και υπομνηματίζονται. Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε συναδέλφους καθηγητές ΑΕΙ και της Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και στον κάθε εραστή της ποίησης.
Keywords: Epigrams, Latin -- Translations into Greek; Λατινικό επίγραμμα; Επίγραμμα; Τέχνες και γράμματα -- Φιλολογία -- Λογοτεχνία; Τέχνες και γράμματα -- Φιλολογία; Τέχνες και γράμματα -- Φιλολογία -- Κλασική φιλολογία -- Λατινική φιλολογία