Εισαγωγικά θέματα ηλεκτρονικής Γενικές αρχές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων - Τελεστικοί ενισχυτές τάσης - Τόμπρας, Γεώργιος; Ψυχαλινός, Κωνσταντίνος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το περιεχόμενο του προτεινόμενου βιβλίου αποτελεί θεματολογικά το α' μέρος μιας γενικευμένης εισαγωγής στην Σύγχρονη Ηλεκτρονική δίνοντας έμφαση στα γενικά χαρακτηριστικά ανάλυσης των βασικών μορφών λειτουργίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, τόσο στο πεδίο του χρόνου, όσο και στο πεδίο των συχνοτήτων. Υπό το πρίσμα αυτό, στην αρχή παρουσιάζονται βασικές έννοιες Ηλεκτρισμού, στοιχεία ανάλυσης και επεξεργασίας σημάτων, καθώς και στοιχεία από τη θεωρία κυκλωμάτων και συστημάτων, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φυσική σημασία του ελέγχου της ροής του ηλεκτρικού ρεύματος σ' αυτά τη δυνατότητα χρήσης ισοδύναμων προτύπων της αντίστοιχων μορφών λειτουργίας. Στη συνέχεια, εισάγονται οι τελεστικοί ενισχυτές τάσης ως αυτοτελή δομικά στοιχεία τέτοιων κυκλωμάτων και αναλύεται η μορφή και η λειτουργία απλών γραμμικών και μη γραμμικών κυκλωμάτων με χρήση τελεστικών ενισχυτών.
Keywords: Electronics; Electronic circuits; Τελεστικοί ενισχυτές; Ηλεκτρονικά κυκλώματα; Ηλεκτρονική; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Ηλεκτρονική τεχνολογία και μηχανική -- Ηλεκτρονικά κυκλώματα - Ενισχυτές, φίλτρα; Φυσική -- Ηλεκτρονική φυσική και σχετικές επιστημονικές περιοχές -- Στοιχεία κυκλωμάτων και ηλεκτρονικά κυκλώματα