Κβαντική οπτική και lasers - Σιμσερίδης, Κωνσταντίνος. (Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα Κάλλιπος, 2015)
Η θεματολογία του βιβλίου έχει ως βάση το περιεχόμενο του υποχρεωτικού μαθήματος "Κβαντική Οπτική και Lasers" της Κατεύθυνσης "Φυσική Στερεάς Κατάστασης" του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών το ΕΚΠΑ. 1. Εισαγωγή στη κβαντική φύση του φωτός.2. Μηχανισμοί αλληλεπιδράσεως ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας - ύλης (δισταθμικού συστήματος).3. Ημικλασική αντιμετώπιση της αλληλεπιδράσεως ΗΜ ακτινοβολίας - ύλης (δισταθμικού συστήματος).Ηλεκτρομαγνητικό πεδίο: κλασικά. Δισταθμικό σύστημα π.χ. άτομο: κβαντικά.4. Κβαντική αντιμετώπιση της αλληλεπιδράσεως ΗΜ πεδίου - Δισταθμικού Συστήματος. Κβάντωση ΗΜ πεδιου.5. Lasers.6. Πίνακας πυκνότητας.7. Διάφορα ακόμα θέματα για τις ιδιότητες και τη λειτουργία των Lasers.