Σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων ERP CRM BRM - Φιτσιλής, Πάνος; Γερογιάννης, Βασίλης Χ. (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Η πρωτοφανής ανάπτυξη των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) έχει επηρεάσει όλο το φάσμα των επιχειρηματικών εφαρμογών και των πληροφοριακών συστημάτων που απευθύνονται σε επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα το επιχειρηματικό περιβάλλον γίνεται όλο και περισσότερο σύνθετο με τις λειτουργικές μονάδες που το αποτελούν να απαιτούν μεγαλύτερο φάσμα λειτουργικότητας και μεγαλύτερη ολοκλήρωση με σκοπό την γρηγορότερη λήψη αποφάσεων, την καλύτερη διαχείριση των επιχειρηματικών πόρων, των πελατών, των εφοδιαστικών αλυσίδων κ.λπ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η αποτελεσματική διοίκηση των οργανισμών απαιτεί αποδοτικά πληροφοριακά συστήματα που είναι ικανά να συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και μπορούν να υποστηρίξουν σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και μοντέρνες επιχειρηματικές στρατηγικές. Τα συστήματα ERP και CRM είναι ήδη εγκατεστημένα και σε χρήση σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και η τρέχουσα τάση είναι η δημιουργία μικρότερων εκδόσεων αυτών με σκοπό να εγκατασταθούν και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Αυτή η μετάβαση, έχει επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη και την αρχιτεκτονική των σύγχρονων συστημάτων ERP. Επιπλέον, η ανάπτυξη των τεχνολογιών του διαδικτύου, των κινητών συσκευών και εφαρμογών φέρνει όλο και πιο κοντά τις εσωτερικές διεργασίες της επιχείρησης και τα δεδομένα της στους πελάτες με σκοπό την αυτοματοποίηση των διεργασιών των πωλήσεων, της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας.Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών της διοίκησης επιχειρήσεων που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και το πως αυτές εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις αλλά και τις ανάγκες των φοιτητών πληροφορικής που επιθυμούν να γνωρίσουν το πως πληροφοριακά συστήματα υιοθετούνται από τις επιχειρήσεις.
Πίνακας συντομεύσεων-ακρωνύμια Πρόλογος Εισαγωγή 2. H αρχιτεκτονική των πληροφοριακών συστημάτων επιχειρήσεων 3. H λειτουργικότητα των συστημάτων ERP 4. Συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων 5. Ανασχεδιασμός επιχειρηματικών διεργασιών 6. Εισαγωγή στη διαχείριση έργων 7. H λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων επιχειρήσεων 8. Νέες τεχνολογίες στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων
Keywords: Management information systems; Πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων; Διαχείριση έργων πληροφορικής; Ανασχεδιασμός επιχειρηματικών διεργασιών; Πελατοκεντρικά πληροφοριακά συστήματα; Προγραμματισμός επιχειρησιακών πόρων; Πληροφοριακά συστήματα; Οικονομικές επιστήμες -- Διοικηση επιχειρήσεων και οικονομικά των επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, λογιστική; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Βιομηχανική τεχνολογία και μηχανική; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Διαχείριση πληροφορίας