Ανάπτυξη συστημάτων εικονικής πραγματικότητας - Λέπουρας, Γεώργιος; Αντωνίου, Αγγελική; Πλατής, Νικόλαος; Χαρίτος, Δημήτρης; Βασιλάκης, Κωνσταντίνος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το σύγγραμμα στοχεύει στην παρουσίαση του θεωρητικού υπόβαθρου, των τεχνολογιών, τεχνικών σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης καθώς και εφαρμογών των Συστημάτων Εικονικής Πραγματικότητας. Το προτεινόμενο σύγγραμμα στοχεύει σε φοιτητές, προπτυχιακούς αλλά και μεταπτυχιακούς, που θέλουν να εξοικειωθούν με την ανάπτυξη Συστημάτων Εικονικής Πραγματικότητας. Θέλουμε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό βιβλίο που θα καλύπτει όλα τα θέματα σχετικών τομέων όπως Μαθηματικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Εργονομίας, Ψυχολογίας και βέβαια Πληροφορικής που είναι αναγκαία για την κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων της ανάπτυξης ενός Συστήματος Εικονικής Πραγματικότητας. Κινούμενο προς αυτήν την κατεύθυνση το βιβλίο αποτελείται από 5 Μέρη:Μέρος Α' – Θεωρητικό υπόβαθροΚεφάλαιο 1. Εισαγωγή στην Εικονική ΠραγματικότηταΚεφάλαιο 2. Ο ΆνθρωποςΚεφάλαιο 3. Μαθηματικό ΥπόβαθροΜέρος Β' – ΤεχνολογίαΚεφάλαιο 4. Μονάδες ΕισόδουΚεφάλαιο 5. Μονάδες ΕξόδουΚεφάλαιο 6. Αρχιτεκτονικές Συστημάτων Εικονικής ΠραγματικότηταςΜέρος Γ' – Διαδικασία ανάπτυξηςΚεφάλαιο 7. Σχεδιασμός ΕμπειρίαςΚεφάλαιο 8. Δημιουργία Εικονικού ΚόσμουΚεφάλαιο 9. Σχεδιασμός ΔιάδρασηςΚεφάλαιο 10. ΑξιολόγησηΜέρος Δ' – ΕφαρμογέςΚεφάλαιο 11. Μάθηση και ΔιασκέδασηΚεφάλαιο 12. ΙατρικήΚεφάλαιο 13. Στρατιωτικές ΕφαρμογέςΚεφάλαιο 14. ΚατασκευέςΚεφάλαιο 15. ΟπτικοποίησηΜέρος Ε' – ΠαραρτήματαΠαράρτημα Α. ΑναφορέςΠαράρτημα Β. Σύντομη Παρουσίαση Εργαλείων Ανάπτυξης
Keywords: Virtual reality; Computers/computer graphics; Ανάπτυξη λογισμικού; Τεχνολογία λογισμικού; Γραφικά υπολογιστών; Επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής; Εικονική πραγματικότητα; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Αρχές ανάπτυξης λογισμικού; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Γραφικά και οπτικοποίηση; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Βασικές αρχές συστημάτων