Εισαγωγή στον προγραμματισμό και στη στατιστική ανάλυση με R - Ντζούφρας, Ιωάννης; Καρλής, Δημήτρης; Φουσκάκης, Δημήτριος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το σύγγραμμα αυτό έχει σκοπό να εισάγει φοιτητές που ασχολούνται με τη στατιστική στον προγραμματισμό με τη στατιστική γλώσσα της R η οποία έχει γίνει το standard εργαλείο στατιστικής ανάλυσης προγραμματισμού για τις επιστήμες σχετικές με την ανάλυση δεδομένων. Το μάθημα ξεκινάει περιγράφοντας τα βασικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην R, συνεχίζει με τι κλασσικές συντάξεις προγραμματισμού για βρογχους (for-loops) και υποσυνθήκη εκτέλεση εντολών (if, else, ifelse). Στη συνέχεια προχωράμε με την εισαγωγή δεδομένων και τις βασικές εντολές για ανάλυση δεδομένων ολοκληρώνοντας με τη σύνταξη συναρτήσεων και αλγορίθμων για στατιστικά προβλήματα.
Keywords: Statistics -- Data processing; R (Computer program language); Υπολογιστική στατιστική; Αλγόριθμοι; Ανάλυση δεδομένων; Προγραμματισμός; Μαθηματικά -- Στατιστική