Πρακτικός οδηγός εφαρμογής φακών επαφής - Πατέρας, Ευάγγελος; Δρακόπουλος, Παναγιώτης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Ανατομία & φυσιολογία κερατοειδούς - Βασικές έννοιες, Ενδείξεις – Αντενδείξεις. Προκαταρκτική εξέταση χρήστη. Όργανα και εξοπλισμός για την εφαρμογή φακών επαφής. Τύποι φακών επαφής - υλικά και ιδιότητες. Μαλακοί φακοί επαφής σχεδιασμός και εφαρμογή τους. Εκτίμηση εφαρμογής μαλακών φακών επαφής και χαρακτηριστικά εφαρμογής. Χειρισμός μαλακών φακών επαφής - Εκπαίδευση χρήστη. Φακοί επαφής συχνής αντικατάστασης & σιλικόνης υδρογέλης. Τορικοί μαλακοί φακοί επαφής. Φακοί επαφής για την πρεσβυωπία. Σκληροί & RGP φακοί επαφής σχεδιασμός και εφαρμογή τους. Εκτίμηση εφαρμογής σκληρών & RGP φακών επαφής και χαρακτηριστικά εφαρμογής. Χειρισμός σκληρών & RGP φακών επαφής - Εκπαίδευση χρήστη. Φακοί επαφής για τον κερατόκωνο. Εναποθέσεις φακών επαφής. Συστήματα φροντίδας φακών επαφής. Προβλήματα κατά την χρήση φακών επαφής και η αντιμετώπισή τους
Keywords: Contact lenses; Φακοί συχνής αντικατάστασης; Εναποθέσεις φακών επαφής; Εφαρμογή φακών επαφής; Υλικά φακών επαφής; Κερατόκωνος; Τοπογραφία κερατοειδούς; Σκληροί φακοί επαφής; Μαλακοί φακοί επαφής; Οφθαλμική διάθλαση; Οπτομετρία; Φακοί επαφής; Επιστήμες υγείας