Γεωργία ακριβείας Τεχνολογίες, εφαρμογές, προοπτικές - Φούντας, Σπυρίδων; Γέμτος, Θεοφάνης; Κατσούλας, Νικόλαος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο αυτό καλύπτει τον ραγδαία ανερχόμενο κλάδο της Γεωργίας Ακριβείας, που ενώ έχει ενσωματωθεί στα περισσότερα προγράμματα σπουδών των Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Πανεπιστημίων, στην Ελλάδα υπάρχει κενό από άποψη Πανεπιστημιακού συγγράμματος προσαρμοσμένο τόσο στης ανάγκες των φοιτητών της Φυτικής Παραγωγής όσο και της Γεωργικής Μηχανικής. Συγκεκριμένο σύγγραμμα θα αναπτύξει τη θεωρία, τις τεχνολογίες, τη διαχείριση, την οικονομικότητα, την περιβαλλοντική αποτύπωση καθώς και τις εφαρμογές της Γεωργίας Ακριβείας τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτού του βιβλίου θα υπάρχει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τις εφαρμογές της τηλεπισκόπισης για τη γεωργία ακριβείας καθώς και οι εφαρμογές της ρομποτικής στη γεωργία.
Keywords: Precision farming; Παγκόσμιο σύστημα προσδιορισμού θέσης; Ρομποτικά οχήματα στη γεωργία; Παρακολούθηση καλλιεργειών; Αισθητήρες μέτρησης παραγωγής; Γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα; Μεταβλητές εφαρμογές εισροών; Γεωπονικές επιστήμες -- Επιστήμη των φυτών και φυτικά προϊόντα -- Φυτική παραγωγή; Γεωπονικές επιστήμες -- Έρευνα, τεχνολογία και μηχανική (Γεωπονικές επιστήμες) -- Γεωργική μηχανική