Αλιευτική βιολογία και αλιεία - Στεργίου, Κωνσταντίνος; Τσικλήρας, Αθανάσιος; Μαχιάς, Αθανάσιος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο αρχίζει με ένα εισαγωγικό κεφάλαιο (Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή) και στη συνέχεια διαρθρώνεται σε δύο ενότητες, την Αλιεία και την Αλιευτική βιολογία. Στην ενότητα της αλιείας (Ενότητα Ι) περιλαμβάνονται 4 κεφάλαια (Κεφάλαιο 2: Αλιευτικά εργαλεία και επιλεκτικότητα, Κεφάλαιο 3: Παραγωγικές διαδικασίες και αλιευτικοί πόροι, Κεφάλαιο 4: Κατηγορίες αλιείας, αλιευτική προσπάθεια και υπεραλίευση, Κεφάλαιο 5: Η επίδραση της αλιείας στους οργανισμούς και το οικοσύστημα), τα οποία αναλύονται ξεχωριστά. Στην ενότητα της αλιευτικής βιολογίας (Ενότητα ΙΙ) περιλαμβάνονται 5 κεφάλαια (Κεφάλαιο 6: Ηλικία, Κεφάλαιο 7: Αύξηση, Κεφάλαιο 8: Θνησιμότητα, Κεφάλαιο 9: Αναπαραγωγή. Κεφάλαιο 10: Διατροφή). Στο τέλος κάθε κεφαλαίου θα υπάρχουν 2-3 ασκήσεις. Το βιβλίο κλείνει με το Κεφάλαιο της βιβλιογραφίας.
Keywords: Fisheries; Ichthyology; Αλιευτικά εργαλεία; Οικονομικές Επιστήμες -- Αγροτική οικονομική και οικονομική φυσικών πόρων, περιβαλλοντική και οικολογική οικονομική -- Ανανεώσιμες πηγές και διατήρηση -- Αλιεία; Επιστήμες της ζωής -- Λειτουργική και οργανισμική βιολογία -- Ζωολογία/βιολογία των ζώων -- Ιχθυολογία; Επιστήμες της ζωής -- Λειτουργική και οργανισμική βιολογία -- Θαλάσσια βιολογία/Υδροβιολογία; Επιστήμες της ζωής -- Λειτουργική και οργανισμική βιολογία -- Ζωολογία/βιολογία των ζώων; Επιστήμες της ζωής -- Λειτουργική και οργανισμική βιολογία -- Ζωολογία/βιολογία των ζώων -- Ιχθυολογία -- Αλιευτική Βιολογία