Προσομοίωση και επίδοση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων - Ευθύμογλου, Γεώργιος; Δουληγέρης, Χρήστος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Μετάδοση δεδομένων σε βασική ζώνη: Κωδικοποίηση πηγής, Δέκτης προσαρμοσμένου φίλτρου (matched filter) και συσχετιστή (correlator)Μετάδοση δεδομένων σε βασική ζώνη: Φάσμα εκπομπής με φίλτρα, Raised Cosine φίλτρα για μηδενική διασυμβολική παρεμβολή.Πιθανότητα σφάλματος για σηματοδοσία Μ-PAM σε θόρυβο AWGN.Ψηφιακές διαμόρφωσεις διέλευσης ζώνης: ASK, FSK, M-FSK, PSK, DPSK, M-PSK, Μ-QAM. Επίδοση σφάλματος συμβόλου σε θόρυβο AWGN.Ψηφιακή διαμόρφωση και αποδιαμόρφωση OFDM.Κωδικοποίηση Καναλιού: Συνελικτικοί Κώδικες, Συνάρτηση Μεταφοράς, Πιθανότητα Σφάλματος.Επίδοση ψηφιακών διαμορφώσεων σε κανάλια με διάλειψη (fading).
Keywords: Telecommunication; Ασύρματες επικοινωνίες; Ψηφιακές επικοινωνίες; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Μηχανική και τεχνολογία τηλεπικοινωνιών