Ανάλυση λογιστικών - χρηματοοικονομικών καταστάσεων - Αποστόλου, Απόστολος; Δημητράς, Αυγουστίνος Ι. (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
To βιβλίο αναμένεται να αξιοποιηθεί:σε μαθήματα που περιέχονται στη βάση του ΕΥΔΟΞΟΥ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ,( εκτός του Τμήματος Δημ. Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου όπου διδάσκει ο συγγραφέας) καθόσον ο τίτλος διαφορετική ονομασία ,όπως λ.χ ΑΝΆΛΥΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΏΝ,ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΌ ΜΆΘΗΜΑ σε όλα τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών , Διοίκησης Επιχειρήσεων ,Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ,και γενικότερα Τμήματα Οικονομικής κατεύθυνσης ΤΕΙ (Υγείας,Τουριστικά κ.λ.π.),ίσως και στο Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΕΑΠ.Επίσης μπορεί να αξιοποιηθεί και σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ,ειδικά για διδασκαλία-απλή κατανόηση βασικών εννοιών προς σπουδαστές που προέρχονται απο μη οικονομικές Σχολές ( καθόσον το 2ο Κεφάλαιο του βιβλίου με τίτλο ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ καλύπτει ,όπως θα αναφερθεί στο σχετικό πεδίο,ικανοποιητικά το υπόψη θέμα ).Επίσης μπορεί να αξιοποιηθεί και απο στελέχη επιχειρήσεων ένεκα της φύσεως του μαθήματος Συνολικά διδάσκοντες ,φοιτητές,σπουδαστές ,στελέχη επιχειρήσεων ,μπορουν να βρούν υλικό για κατανόηση θεμάτων που σχετίζονται με θέματα όπως :χρηματοοικονομικη αναλυση λογιστικων καταστασεων, χρηματοοικονομικες καταστασεις ελληνικων επιχειρησεων και στοιχεια λογιστικης πρακτικης, αριθμοδεικτες ,πηγες-χρησεις κεφαλαιων –κατάσταση ταμειακων ροων ,ανάλυση της αποδοσης του μανατζμεντ,αποτιμηση επιχειρησεων & εκτιμηση αξιας μετοχων
1. Χρηματοοικονομική-Λογιστική Πληροφόρηση 2. Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση από τις λογιστικές καταστάσεις 3. Έννοια και σκοποί της Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης των Λογιστικών Καταστάσεων 4. Περί των αριθμοδεικτών 5. Εκτίμηση φερεγγυότητας (ανάλυση κινδύνου) με χρήση αριθμοδεικτών 6. Εκτίμηση της αποδοτικότητας με χρήση αριθμοδεικτών 7. Εκτίμηση διοικητικής επίδοσης με χρήση αριθμοδεικτών 8. Χρήση των Αριθμοδεικτών σε άλλες χρηματοοικονομικές αποφάσεις 9. Διαδικασία ανάλυσης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων με χρήση αριθμοδεικτών & άλλων οικονομικών στοιχείων 10. Στοιχεία αποτίμησης επιχειρήσεων & εκτίμηση αξίας μετοχών με χρήση αριθμοδεικτών 11. Eφαρμογές Ανάλυσης Χρηματοοικονομικών - Λογιστικών Καταστάσεων 12. Υποδείγματα Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων σύμφωνα με τα Eλληνικά Λογιστικά Πρότυπα (ΕΛΠ) 13. Υποδείγματα Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (IFRS/IAS) 14. Βασικοί αριθμοδείκτες και τρόπος υπολογισμού τους
Keywords: Financial accounting; Λογιστικές - Χρηματοοικονομικές καταστάσεις; Ανάλυση; Λογιστική; Οικονομικές επιστήμες -- Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά των επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, λογιστική