Αρχές παιδοχειρουργικής και παιδοουρολογίας - Γαρδίκης, Στέφανος; Καμπούρη, Αικατερίνη (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο αφορά την Παιδοχειρουργική - Παιδοουρολογία και καταγράφει τις βασικές αρχές της διάγνωσης και θεραπείας διάφορων συγγενών ανωμαλιών του πεπτικού, αναπνευστικού και ουροποιογεννητικού συστήματος των νεογνών, βρεφών και παιδιών. Επίσης ασχολείται με τους συμπαγείς όγκους της παιδικής ηλικίας, με τις τραυματικές κακώσεις των συμπαγών οργάνων καθώς και με άλλες επίκτητες παθήσεις που μπορούν να συμβούν στην παιδική ηλικία. Επιπρόσθετα γίνεται αναφορά στις νέες τεχνολογίες όπως είναι τα LASER, οι ενδοσκοπήσεις και η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική στα παιδιά (λαπαροσκοπική - θωρακοσκοπική - ρομποτική Παιδοχειρουργική, ενδοσκοπική λαπαροσκοπική παιδοουρολογία)
Keywords: Children -- Surgery; Genitourinary organs -- Surgery; Χειρουργικές παθήσεις παιδιών; Συγγενείς ανωμαλίες; Επιστήμες υγείας