Κοινωνία της πληροφορίας Υποδομές, υπηρεσίες και επιπτώσεις - Παρασκευάς,Μιχαήλ. (Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα Κάλλιπος, 2015)
Το ηλεκτρονικό σύγγραμμα έχει τίτλο "Κοινωνία της Πληροφορίας" και υπότιτλο "Υποδομές, Υπηρεσίες και Επιπτώσεις". Διαπραγματεύεται το τεχνολογικό, οργανωτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο εφαρμογής των ΤΠΕ σε όλο το εύρος εφαρμογής τους στη σύγχρονη κοινωνία. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές Τμημάτων που θεραπεύουν την Πληροφορική (Πανεπιστημίων ή/και ΤΕΙ) αλλά και σε φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που σχετίζονται με τις ΤΠΕ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αυτοεκπαίδευση καθώς είναι γραμμένο με τρόπο που δεν προϋποθέτει την ύπαρξη ειδικών τεχνικών γνώσεων από την πλευρά του αναγνώστη. Τα κεφάλαια του βιβλίου έχουν σχετική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο διδάσκων να μπορεί να επιλέξει μεμονωμένα κεφάλαια στην διδασκαλία του για να καλύψει ή να εμβαθύνει σε ειδικά θέματα. Τα θέματα (κεφάλαια) που διαπραγματεύονται είναι:1. Η έννοια και το περιεχόμενο της Κοινωνίας της Πληροφορίας2. Το λογισμικό και ο ρόλος του στην Κοινωνία της Πληροφορίας3. Ο ρόλος των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Κοινωνία της Πληροφορίας4. Το διαδίκτυο και οι υπηρεσίες του5. Το περιεχόμενο, η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο6. Η εκπαίδευση στην Κοινωνία της Πληροφορίας7. Η δημόσια διοίκηση στην Κοινωνία της Πληροφορίας8. Η δημοκρατία στην Κοινωνία της Πληροφορίας9. Η οικονομία στην Κοινωνία της Πληροφορίας10. Ειδικά θέματα εφαρμογών της Κοινωνίας της Πληροφορίας11. Δράσεις του ελληνικού κράτους για την Κοινωνία της Πληροφορίας