Διαφορικές εξισώσεις Θεωρία και εφαρμογές - Ρόθος, Βασίλειος; Σφυράκης, Χρυσοβαλάντης; Παπαγεωργίου, Βασίλειος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που διδάσκονται θέματα Διαφορικών Εξισώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών (Μαθηματικών, Φυσικής, Επιστήμης Υλικών) καθώς και της Πολυτεχνικής Σχολής (Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΗΥ, Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών).Υπάρχει μια συνοπτική και κατατοπιστική παρουσίαση της θεωρίας κάθε κεφαλαίου, αντιπροσωπευτικά λυμένα παραδείγματα και αρκετές ασκήσεις προς επίλυση. Στο Παράρτημα υπάρχει βασικό μαθηματικό τυπολόγιο για τις ανάγκες της μελέτης καθώς και οι απαντήσεις σε ορισμένες από τις άλυτες σκήσεις. Ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες (φοιτητές θετικών επιστημών και πολυτεχνείων) στην εφαρμογή υπολογιστικών προγραμμάτων (MATLAB, MAPLE, MATHEMATICA) για την καλύτερη κατανόηση της ύλης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ερευνητές άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για κατανόηση θεμάτων διαφορικών εξισώσεων.
Keywords: Differential equations; mathematics; Προβλήματα συνοριακών τιμών; Εφαρμογές; Γραμμικές και μη γραμμικές διαφορικές εξισώσεις; Ποιοτική θεωρία και ευστάθεια λύσεων διαφορικών εξισώσεων; Συστήματα διαφορικών εξισώσεων; Διαφορικές εξισώσεις; Μαθηματικά -- Συνήθεις διαφορικές εξισώσεις -- Θεωρία ευστάθειας; Μαθηματικά -- Συνήθεις διαφορικές εξισώσεις -- Ποιοτική θεωρία; Μαθηματικά -- Συνήθεις διαφορικές εξισώσεις -- Προβληματα συνοριακών τιμών; Μαθηματικά -- Συνήθεις διαφορικές εξισώσεις -- Γενική θεωρία διαφορικών εξισώσεων; Μαθηματικά -- Αριθμητική ανάλυση -- Συνήθεις διαφορικές εξισώσεις