Μοριακή συμμετρία και θεωρία ομάδων Θεωρία και εφαρμογές - Σιγάλας, Μιχαήλ; Χαριστός, Νικόλας; Αντώνογλου, Λεμονιά; Γιαννακουδάκης, Ανδρέας (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το αντικείμενό της μοριακής συμμετρίας συνίσταται στη διερεύνηση της συμμετρίας των μορίων, τη μεθοδική ταξινόμηση των μορίων σε ομάδες ανάλογα με τη στερεοχημική τους δομή (συμμετρία τους) και τη συσχέτιση της συμμετρίας των μορίων με την ηλεκτρονιακή δομή, τις χημικές και τις φασματοσκοπικές ιδιότητές τους με τη χρήση των εργαλείων της μαθηματικής θεωρίας των ομάδων.Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια εισαγωγή στη "Μοριακή Συμμετρία" και τη σύνδεσή της με τη "Θεωρία Ομάδων" και τις εφαρμογές τους στην ηλεκτρονιακή δομή των μορίων και τη φασματοσκοπία.
Keywords: Symmetry (Physics); Group theory; Θεωρία ομάδων; Μοριακή συμμετρία; Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις -- Αβελιανές ομάδες; Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις -- Αφηρημένες πεπερασμένες ομάδες; Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις -- Θεωρία αναπαραστάσεων ομάδων; Μαθηματικά -- Θεωρία ομάδων και γενικεύσεις -- Θεμελίωση θεωρίας ομάδων; Χημεία/Γενική χημεία -- Φυσικοχημεία