Βιοχημική φαρμακολογία Μηχανισμοί δράσης των φαρμάκων - Μαρσέλος, Μάριος; Χαρκίτης, Παναγιώτης; Παππάς, Περικλής; Μανωλόπουλος, Ευάγγελος; Κωνσταντή, Μαρία; Αντωνίου, Αικατερίνη; Λεονταρίτης, Γεώργιος; Καρακιουλάκης, Γεώργιος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Περιγράφονται οι Γενικές Αρχές της Φαρμακολογίας (μηχανισμός δράσης φαρμάκων, η τύχη των φαρμάκων μέσα στον οργανισμό και η αλληλεπίδρασή τους με τους βασικούς μηχανισμούς που διέπουν την ομοιοστασία των κυτταρικών λειτουργιών). Τα φάρμακα δεν εξετάζονται ως θεραπευτικά ιατρικά μέσα, αλλά υπό το πρίσμα των βασικών ιατρικών επιστημών, δίνοντας κυρίως έμφαση στην κατανόηση των βιοχημικών και μοριακών διεργασιών που εμπλέκονται στη δράση τους. Το βιβλίο αυτό προσφέρει ένα σύγχρονο και σταθερό υπόβαθρο για την περαιτέρω κατανόηση των ιδιοτήτων των φαρμάκων, που είναι χρήσιμο και απαραίτητο για όλους εκείνους που ασχολούνται με τις θεωρητικές ή τις πρακτικές πλευρές της Φαρμακολογίας και των Βιολογικών Επιστημών γενικότερα. Παράλληλα, προσφέρει χρήσιμες εισαγωγικές γνώσεις για την Ιατρική Φαρμακολογία, δηλαδή για τις θεραπευτικές εφαρμογές των φαρμάκων στην κλινική πράξη.
Keywords: Pharmacology; Βιοτεχνολογικά προϊόντα; Φαρμακογονιδιωματική; Εκλεκτική τοξικότητα; Χημική τερατογένεση; Χημική καρκινογένεση; Τοξικότητα φαρμάκων; Φαρμακοδυναμική; Φαρμακοκινητκή; Επιστήμες υγείας -- Φαρμακολογία