Συνταγματικό δίκαιο Οργανωτικό μέρος - Παπαδοπούλου, Τριανταφυλλιά; Ανθόπουλος, Χαράλαμπος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Πρόκειται για εγχειρίδιο με αντικείμενο το οργανωτικό μέρος του συνταγματικού δικαίου. Το βιβλίο διαιρείται σε ​8​κεφάλαια, με το ακόλουθο περιεχόμενο (παρότι οι τίτλοι τους μπορεί να είναι συντομότεροι):​1. Κράτος, Κυριαρχία και Συνταγματισμός2. Το Σύνταγμα ως Αντικείμενο του Συνταγματικού Δικαίου: Έννοια, Δημιουργία, Διακρίσεις και Λειτουργίες του Συντάγματος3. Το Σύνταγμα ως μήτρα της έννομης τάξης4. Κοινωνικό κράτος δικαίου και διάκριση των λειτουργιών5. Η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία6. Βουλή, Κυβέρνηση, Πρόεδρος της Δημοκρατίας7. Η λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος8. Αναθεώρηση, τροποποίηση και εγγυήσεις τήρησης και προστασίας του Συντάγματος
Keywords: Constitutional law; Όργανα του κράτους-θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές-πολίτευμα; Δημοκρατία; Βουλή; Κυβερνητικό σύστημα; Κυρίαρχα; Κράτος; Συνταγματικό δίκαιο; Νομικές επιστήμες -- Εθνικό δίκαιο -- Δημόσιο δίκαιο -- Συνταγματικό δίκαιο