Λήψη ιστορικού και κλινική εξέταση στην παθολογία - Δαΐκος, Γεώργιος; Λιάτης, Σταύρος; Σαμάρκος, Μιχαήλ; Ψυχογυιού, Μήνα; Τεντολούρης, Νικόλαος; Σφηκάκης, Πέτρος; Παναγιωτίδης, Παναγιώτης; Μακρυλάκης, Κωνσταντίνος; Κόκκινος, Αλέξανδρος; Κυρτσώνη, Μαρία Χριστίνα (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο αποτελεί ένα βοήθημα στην κλινική εξέταση και απευθύνεται στους φοιτητές της Ιατρικής, της Οδοντιατρικής και της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Σκοπός του βιβλίου είναι να εκπαιδεύσει το φοιτητή στη λήψη του ιατρικού ιστορικού, στην εκμάθηση των κύριων κλινικών σημείων και να αποτελέσει έναν απλό, πρακτικό, σύντομο και εύχρηστο οδηγό κλινικής εξέτασης. Το βιβλίο υποστηρίζεται από πλούσια εικονογράφηση, σχήματα και βίντεο που διευκολύνουν την εκμάθηση και εμπέδωση της κλινικής εξέτασης. Στηριζόμενοι στην εμπειρία μας και σε παρατηρήσεις των φοιτητών μας και άλλων εκπαιδευτών, ελπίζουμε το βιβλίο μας να αποτελέσει τη βάση για την εκμάθηση των τεχνικών της κλινικής εξέτασης.
Keywords: Diagnosis; Medical history taking; Παθολογία; Διάγνωση; Κλινική εξέταση; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Εσωτερική ιατρική; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Κλινική ιατρική; Επιστήμες υγείας -- Ιατρική -- Παθολογία