Εργαστηριακές ασκήσεις βιολογίας κυττάρου - Δεδούσης, Γεώργιος. (Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα Κάλλιπος, 2015)
Το βιβλίο αποτελεί ένα χρηστικό οδηγό εργαστηριακών ασκήσεων με στόχο τη διδασκαλία βασικών θεμάτων της βιολογίας σε κυτταρικό επίπεδο. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει αρχικά μια σύντομη αναφορά στους εκπαιδευτικούς στόχους της αντίστοιχης ενότητας, το θεωρητικό μέρος (στο οποίο παρέχονται οι θεμελιώδεις προαπαιτούμενες γνώσεις για τη διεξαγωγή της εργαστηριακής άσκησης, πιθανές εφαρμογές στις επιστήμες υγείας, λέξεις ευρετηρίου και ερωτήσεις κατανόησης της θεωρίας), το πρακτικό μέρος (αναφέρονται τα απαιτούμενα υλικά-όργανα-αντιδραστήρια, τα βήματα της πειραματικής διαδικασίας, καθώς και ερωτήσεις-ασκήσεις κατανόησης/αξιολόγησης), επιλογές από εποπτικό υλικό στο διαδίκτυο και η βιβλιογραφία. Το πρακτικό μέρος των ασκήσεων περιλαμβάνει ενότητες που αναφέρονται στο φωτονικό μικροσκόπιο, στην παρατήρηση παρασκευασμάτων (πρωτίστων, ανθρώπινων κυττάρων, μικροοργανισμών από στάσιμα νερά, παρασιτικών σκωλήκων),σε νωπό παρασκεύασμα από επίχρισμα επιθηλιακών κυττάρων του εσωτερικού της παρειάς, στην ανατομία φυτικών οργανισμών (φύλλο, ρίζα), στο φαινόμενο της ώσμωσης, στη μίτωση σε ακροριζίδια κρεμμυδιού, στην απομόνωση μονοπύρηνων κυττάρων από περιφερικό αίμα, στη γονιμοποίηση στονν αχινό, καθώς και επίσκεψη σε μουσειακό χώρο βιολογικών εκθεμάτων.