Γεωγραφική ανάλυση με την αξιοποίηση της γεωπληροφορικής ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ - Χαλκιάς, Χρίστος; Γκούσια, Μαρία; Παππάς, Βασίλης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Η θεματολογία του βιβλίου επιμερίζεται στα παρακάτω κεφάλαια:1.Εισαγωγή στα Εφαρμοσμένα GIS 2. Χαρτογραφική υπέρθεση (λειτουργίες σε δεδομένα Vector)3. Χαρτογραφική υπέρθεση (λειτουργίες σε δεδομένα Raste)4. Σταθμισμένη Χαρτογραφική υπέρθεση (εφαρμογές χωροθέτησης - ζωνοποίησης του χώρου)5. Η Μεθοδολογία της Αναλυτική Ιεράρχησης (Analytical Hierarch Process) στη γεωγραφική ανάλυση6. Ανάλυση δυναμικών φαινομένων (χρονοσειρές γεωγραφικών δεδομένων)7. Ψηφιακά μοντέλα εδάφους (κατασκευή, αξιοποίηση, παράγωγες πληροφορίες)8. Εξελιγμένη οπτικοποίηση χωρικών δεδομένων (δυναμικοί χάρτες, 3d χάρτες - διαγράμματα)9. Χωρικοί στατιστικοί δείκτες (χωρικός μέσος, σταθμισμένος χωρικός μέσος, χωρική τυπική απόσταση, δείκτες χωρικής αυτοσυσχέτισης)10. Χωρική παρεμβολή (μεθοδολογίες, εφαρμογές)11. Εφαρμογές Παλινδρόμησης - Γεωγραφικά σταθμισμένης παλινδρόμησης12. Παράρτημα - Συνοπτικό εγχειρίδιο χρήσης λογισμικού GIS
1. Ανάλυση Διανυσματικών δεδομένων σε περιβάλλον GIS 2. Ανάλυση Ψηφιδωτών Δεδομένων σε περιβάλλον GIS 3. Χωρική Πολυκριτηριακή Ανάλυση - Σταθμισμένη Χαρτογραφική Υπέρθεση 4. Μεθοδολογία Αναλυτικής Ιεράρχησης 5. Ψηφιακά Μοντέλα Εδάφους
Keywords: Information storage and retrieval systems -- Geography; Γεωπληροφορική; Εφαρμογές ΣΓΠ; Συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών; Χωρική ανάλυση; Εφαρμοσμένη γεωγραφία; Επιστήμες της γης -- Γεωγραφία