Εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών & επικοινωνιών Τεχνολογίες και εφαρμογές - Δρόσος, Δημήτριος; Βουγιούκας, Δημοσθένης; Καλλίγερος, Εμμανουήλ; Κοκολάκης, Σπυρίδων; Σκιάνης, Χαράλαμπος; Κάτσικας, Σωκράτης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Η σύγκλιση υπολογιστικών και επικοινωνιακών συστημάτων αποτελεί βάση για τις σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις, προσφέρει νέες ευκαιρίες κοινωνικής και επιχειρηματικής εξέλιξης, αλλά και την ανάγκη τόσο της ατομικής, όσο και της συλλογικής προστασίας και ενημέρωσης.Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να εισαγάγει τον αναγνώστη στις βασικές αρχές της πληροφορικής και των επικοινωνιών, αναφερόμενο σε κάθε επίπεδο ξεχωριστά. Στη συνέχεια ακολουθεί αποτύπωση των τεχνολογιών και εφαρμογών στο ιδιωτικό και δημόσιο περιβάλλον που αξιοποιούν πληροφοριακά και επικοινωνιακά συστήματα. Το περιεχόμενο ολοκληρώνεται αναλύοντας θέματα ασφάλειας, προστασίας της ιδιωτικότητας καθώς και τις κοινωνικές επιπτώσεις των ανωτέρω τεχνολογιών.Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει μια εισαγωγική αλλά και παράλληλα ολιστική προσέγγιση στο θέμα. Η εμπειρία της συγγραφικής ομάδας καλύπτει τη θεματολογία του βιβλίου και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε υλικό που έχουν ήδη συλλέξει οι συγγραφείς μέσα από πολλές ώρες διδασκαλίας. Φιλοδοξία αποτελεί η χρήση νέων τεχνολογιών παρουσίασης και διάδρασης με τον αναγνώστη, ώστε το βιβλίο να αποτελέσει ζωντανό ιστό διδασκαλίας και επιμόρφωσης.
1. Οι σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και οι εφαρμογές τους2. Υπολογιστικά συστήματα: Δομή, αρχιτεκτονική και λειτουργικά συστήματα3. Βασικές αρχές ψηφιακών κυκλωμάτων και συστημάτων4. Βασικές αρχές δικτύων δεδομένων5. Σύγχρονες τεχνολογίες διαδικτύου και υπολογιστική νέφους6. Βασικές αρχές συστημάτων τηλεπικοινωνιών και τεχνικές μετάδοσης σήματος7. Σύγχρονες εφαρμογές των συστημάτων τηλεπικοινωνιών8. Πληροφοριακά συστήματα στις σύγχρονες επιχειρήσεις9. Επιχειρείν στο διαδίκτυο και σε ασύρματες συσκευές10. Ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας: Απειλές και τρόποι αντιμετώπισης11. Κοινωνικές επιπτώσεις των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών
Υπάρχουν τέσσερις συν-συγγραφείς
Keywords: Information technology; Telecommunication systems; Διαδίκτυο; Ψηφιακά μέσα; Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης; Λογική και κυκλώματα; Δίκτυα υπολογιστών; Πληροφοριακά συστήματα; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Μηχανική και τεχνολογία τηλεπικοινωνιών -- Τεχνολογίες παγκόσμιου ιστού; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Αρχές ανάπτυξης λογισμικού; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Διαχείριση πληροφορίας; Επιστήμη υπολογιστών/Πληροφορική -- Αρχιτεκτονική και οργάνωση