Ιστορία του νέου ελληνισμού κατά τη διάρκεια της οθωμανικής πολιτικής κυριαρχίας - Παπασταματίου, Δημήτριος; Κοτζαγεώργης, Φωκίων; Λαΐου, Σοφία (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο σκοπεύει να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική επιστημονική βιβλιογραφία, αποτελώντας προσπάθεια να συγγραφεί μια καινούρια ιστορία του Νέου Ελληνισμού κατά την περίοδο της οθωμανικής πολιτικής κυριαρχίας, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της όλα τα πορίσματα της σύγχρονης ιστορικής επιστήμης
Keywords: World history & cultures; Διασπορά; Βενετοκρατία; Οικονομία-κοινωνία; Οθωμανική αυτοκρατορία; Νέος ελληνισμός; Ιστορία -- Ιστορία των χωρών