Ποσοτικές μέθοδοι στα χρηματοοικονομικά Τόκοι ράντες δάνεια - Φλώρου, Γιαννούλα; Αναστασιάδου, Σοφία (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές που διδάσκονται θέματα ποσοτικών μεθόδων σε οικονομικά τμήματα Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Περιγράφει τις έννοιες του τόκου (απλού και σύνθετου), των επαναλαμβανόμενων πληρωμών (ράντες), των δανείων (τοκοχρεωλυτικών και ομολογιακών). Για κάθε έννοια περιγράφεται το περιεχόμενό της, η ανάγκη εφαρμογής της, ο μαθηματικός τύπος, καθώς και παραδείγματα με ασκήσεις εφαρμογής σε πραγματικές καταστάσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αναγνώστες μη εξοικειωμένους με τις αντίστοιχες έννοιες, οι οποίοι χωρίς να απαιτείται προηγούμενο υπόβαθρο, θα μπορούν να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για τον τρόπο υπολογισμού:τόκουανατοκισμούγραμματίωνσυναλλαγματικώνράνταςαπλού δανείουομολογιακού δανείουΣτο σύγγραμμα περιέχεται μεγάλο πλήθος λυμένων παραδειγμάτων, καθώς και πλήθος άλυτων ασκήσεων για τις οποίες δίνονται οδηγίες αντιμετώπισης και λύσης τους.
ΠρόλογοςΕισαγωγήΑπλός τόκοςΓραμμάτια συναλλαγματικέςΑνατοκισμόςΕφαρμογές ανατοκισμούΡάντεςΕφαρμογές ΡαντώνΔάνειαΟμολογιακά δάνειαΠαραρτήματα
Keywords: Finance -- Mathematical methods; Ομολογιακό δάνειο; Δάνειο; Ράντα; Ανατοκισμός; Τόκος; Οικονομικές επιστήμες -- Μακροοικονομική και νομισματική οικονομική -- Χρήμα και επιτόκια; Οικονομικές επιστήμες -- Μαθηματικές και ποσοτικές μέθοδοι -- Μαθηματικές μέθοδοι, μοντέλα προγραμματισμού, μαθηματικά μοντέλα και μοντέλα προσομοίωσης; Οικονομικές επιστήμες -- Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά των επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, λογιστική -- Οικονομικά των επιχειρήσεων