Εργαστηριακές ασκήσεις φυσιολογίας φυτών Εργαστηριακός οδηγός για τις λειτουργίες των φυτών - Ριζοπούλου, Σοφία; Ρούσσης, Ανδρέας; Μελετίου-Χρήστου, Μαρία-Σόνια; Θάνος, Κωνσταντίνος; Γεωργίου, Κυριάκος; Δούση, Μαρία (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο αυτό καλύπτει όλα τα σύγχρονα ερευνητικά αντικείμενα της Φυσιολογίας Φυτών και βοηθά τους φοιτητές, να γνωρίσουν τις λειτουργίες των φυτών κι έτσι να καταλάβουν καλύτερα τα ακίνητα και σιωπηλά φυτά και να τα αγαπήσουν. Τα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του βιβλίου [Ανόργανη θρέψη φυτών, Χρωστικές πλαστιδίων, Φωτοσύνθεση, Αναπνοή, Μεταβολισμός αζώτου, Υδατικές σχέσεις φυτικών ιστών, Διαπνοή, Φύτρωση και λήθαργος σπερμάτων, Φως και ανάπτυξη, κ.τ.λ] καλύπτουν όλες τις θεμελιώδεις γνώσεις του μαθήματος Φυσιολογία Φυτών [υποχρεωτικό μάθημα για το Τμήμα Βιολογίας ΕΚΠΑ] και ορισμένες καινοτομίες της σύγχρονης επιστήμης των φυτών. Επί πλέον στα δύο Παραρτήματα [ΚΕΦΑΛΑΙΑ 15, 16] παρουσιάζεται το συνολικό έργο που απαιτείται για την προετοιμασία των εργαστηριακών ασκήσεων [ΚΕΦΑΛΑΙΑ 1-14], των οποίων η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ.
Keywords: Plant physiology; Φυσιολογία φυτών; Επιστήμες της ζωής -- Λειτουργική και οργανισμικη βιολογία -- Βοτανική/βιολογία φυτών -- Μεταβολισμός φυτών; Επιστήμες της ζωής -- Λειτουργική και οργανισμικη βιολογία -- Βοτανική/βιολογία φυτών -- Φυσιολογία φυτών