Εργαστήριο ασφάλειας πληροφοριών και συστημάτων - Μαυρίδης, Ιωάννης; Φουληράς, Παναγιώτης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Διαδραστικές (τύπου hands-on ή demonstration) εργαστηριακές ασκήσεις με σκοπό την εφαρμογή από τον αναγνώστη των γνώσεων που αποκτά κατά τη μελέτη του κύριου συγγράμματος για το μάθημα Ασφάλεια Πληροφοριών και Συστημάτων. Ο φοιτητής θα μπορεί:(α) να βοηθηθεί στην πρακτική εφαρμογή των θεμελιωδών εννοιών και ζητημάτων της ασφάλειας πληροφοριών και συστημάτων, (β) να δεί στην πράξη την εφαρμογή όσων έχει αφομοιώσει μελετώντας το σχετικό θεωρητικό υπόβαθρο, όπως π.χ. οι πολιτικές και τα μοντέλα ασφάλειας, (γ) να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες πάνω στις βασικές τεχνικές προστασίας και τις νέες κατευθύνσεις ανάπτυξης ασφαλών πληροφοριακών συστημάτων.Πέρα από το πρώτο κεφάλαιο, που αφορά την κατάλληλη προετοιμασία του εργαστηρίου, παρατίθενται δώδεκα (12) κεφάλαια, ένα για κάθε εργαστηριακό μάθημα.
Keywords: Computer networks -- Security measures; Database security; Ανάλυση επικινδυνότητας; Κακόβουλο λογισμικό; Έλεγχος πρόσβασης; Συνθηματικά; Αυθεντικοποίηση; Πολιτική επίβλεψης; Πολιτικές ασφαλείας; Ασφάλεια βάσεων δεδομένων; Λειτουργικά συστήματα; Ασφάλεια πληροφοριών; Επιστήμη υπολογιστών/πληροφορική -- Διαχείριση πληροφορίας; Επιστήμη υπολογιστών/πληροφορική -- Διαχείριση πληροφορίας -- Συστήματα βάσεων δεδομένων; Επιστήμη υπολογιστών/πληροφορική -- Αρχές ανάπτυξης λογισμικού; Επιστήμη υπολογιστών/πληροφορική -- Λειτουργικά συστήματα