Δομική φυσική και αρχές περιβαλλοντικού σχεδιασμού κτιρίων - Παπαμανώλης, Νικόλαος; Δημούδη, Αργυρώ (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών που διδάσκονται μαθήματα Δομικής Φυσικής και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού (κυρίως, Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, Μηχανικούς Περιβάλλοντος, Μηχανολόγους Μηχανικούς) καθώς και σε επαγγελματίες μηχανικούς αντίστοιχων ειδικοτήτων που επιθυμούν να κατανοήσουν το αντίστοιχο θεωρητικό υπόβαθρο.Το βιβλίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από μη εξοικειωμένους αναγνώστες (φοιτητές) όσο και από επαγγελματίες μηχανικούς που είτε ασχολούνται στην πράξη με τον ενεργειακό - περιβαλλοντικό (βιοκλιματικό) σχεδιασμό κτιρίων και οικιστικών συνόλων είτε, χωρίς να ασχολούνται άμεσα με αυτόν, αντιλαμβάνονται την αξία του και τη χρησιμότητα ένταξής του σε όλα τα στάδια παραγωγής τεχνικών έργων.Οι αναγνώστες του βιβλίου θα μπορούν να βρουν σε αυτό υλικό για την κατανόηση εννοιών που σχετίζονται με: - την ενεργειακή συμπεριφορά κτιρίων - την περιβαλλοντική συμπεριφορά κτιρίων - την ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος - τις αλληλεπιδράσεις κτιρίου και περιβάλλοντος- - τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των κτιρίων - το αστικό κλίμα - τις εφαρμογές απε σε κτίρια- …
Keywords: architecture; Architecture and climate; Εξοικονόμηση Ενέργειας στα κτίρια; Βιοκλιματική αρχιτεκτονική; Εφαρμογές ΑΠΕ σε κτίρια; Περιβαλλοντικός σχεδιασμός; Ενεργειακός σχεδιασμός κτιρίων; Δομική φυσική; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Αρχιτεκτονική -- Αρχιτεκτόνικη τοπίου; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Αρχιτεκτονική -- Οικοδομική; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Αρχιτεκτονική -- Αστική αρχιτεκτονική; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Αρχιτεκτονική -- Βιοκλιματική αρχιτεκτονική; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Τεχνολογία και μηχανική περιβάλλοντος -- Αποκατάσταση περιβάλλοντος; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Τεχνολογία και μηχανική περιβάλλοντος -- Ατμοσφαιρική ρύπανση; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Τεχνολογία και μηχανική περιβάλλοντος -- Αειφόρα ενεργειακά συστήματα; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Τεχνολογία και μηχανική περιβάλλοντος -- Ποιότητα ατμόσφαιας; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Τεχνολογία και μηχανική περιβάλλοντος -- Περιβαλλοντική μετεωρολογία; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Τεχνολογία και μηχανική περιβάλλοντος -- Τεχνολογία προστασίας περιβάλλοντος; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Ηλεκτρολογία, ενεργειακή τεχνολογία και μηχανική -- Διαχείριση ενέργειας; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Ηλεκτρολογία, ενεργειακή τεχνολογία και μηχανική -- Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Ηλεκτρολογία, ενεργειακή τεχνολογία και μηχανική -- Ηλιακή ενέργεια; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Ηλεκτρολογία, ενεργειακή τεχνολογία και μηχανική -- Εξοικονόμηση ενέργειας; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Ηλεκτρολογία, ενεργειακή τεχνολογία και μηχανική -- Ενεργειακός σχεδιασμός, πολιτική; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Τεχνολογία και μηχανική κατασκευών -- Επισκευές, ενισχύσεις; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Τεχνολογία και μηχανική κατασκευών -- Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός κατασκευών; Επιστήμες της γης -- Μετεωρολογία -- Μικρομετεωρολογία; Επιστήμες της γης -- Κλιματολογία -- Μικροκλιματολογία; Επιστήμες της γης -- Κλιματολογία -- Βιοκλιματολογία; Επιστήμες της γης -- Κλιματολογία -- Εφαρμοσμένη κλιματολογία; Επιστήμες της ζωής -- Τεχνολογίες και εφαρμογές -- Περιβαλλοντικές τεχνολογίες; Φυσική -- Διαθεματικές περιοχές της φυσικής και συναφείς τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας -- Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εφαρμογές; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Αρχιτεκτονική -- Τεχνολογία και κατασκευή κτιρίων