Υδροστατική και ευστάθεια πλοίου - Τζαμπίρας, Γεώργιος; Ζαραφωνίτης, Γεώργιος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Η Θεματολογία του βιβλίου καλύπτει ένα βασικό κλάδο της ναυπηγικής που ειναι η ευστάθεια και η υδροστατική ισορροπία των συμβατικών πλοίων υπο την επίδραση διαφόρων δυνάμεων και ροπών. Σκοπός του βιβλίου είναι να ανανπτύξει τισ βασικές μεθοδολογίες επίλυσης αυτών των προβλημάτων είτε με μεθόδους κλασικής μηχανικής οπου αυτό είναι εφικτό, είτε με χρήση ειδικών διαγραμμάτων και λογισμικών όταν αυτά είναι διαθέσιμα. Ενδειττικά τα κεφάλαια του βιβλίου είναιΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΗ (ΘΕΩΡΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ)ΚΕΦΑΛΙΑΟ 2 ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΕΓΚΑΡΣΙΑ ΚΛΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΠΛΙΟΩΝΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΔΙΑΓΩΓΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΦΟΡΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΩΝΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΘΙΚΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣΚΕΦΑΛΙΟ 8 ΕΥΣΤΑΘΕΙΑ ΣΕ ΚΥΜΑΚΕΦΑΛΙΑΟ 9 ΘΕΩΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΝΤΩΣΗΣ. ΚΑΤΑΚΛΥΣΙΜΑ ΜΗΚΗΚΕΦΑΛΙΑΟ 10 ΔΕΞΑΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΛΚΥΣΗΠΑΡΑΡΤΗΜΑΛΥΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΑΛΥΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ
Keywords: Stability of ships; Hydrostatics; Υδροστατική και ευστάθεια πλοίου; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Ναυτική τεχνολογία