Διατροφική συμβουλευτική και συμπεριφορά - Γιαννακούλια, Μαρία; Φάππα, Ευαγγελία; Πούλια, Καλλιόπη-Άννα (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Στόχος του συγκεκριμένου συγγράμματος είναι να παρέχει τις βασικές αρχές, αλλά και σύγχρονα δεδομένα, τεκμηριωμένα από επιστημονικές μελέτες, σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαιτητική συμπεριφορά και τις διατροφικές επιλογές. Επίσης, θα αναφερθούν οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες στην Επιστήμη της Διατροφής Θεωρίες Τροποποίησης Συμπεριφοράς και θα παρουσιασθούν μεμονωμένες αποδοτικές τεχνικές βελτίωσης των διαιτητικών συνηθειών και συμπεριφορών στο πλαίσιο της θεραπευτικής και προληπτικής παρέμβασης. Τέλος, αντικείμενο του συγγράμματος είναι και ο ρόλος του διαιτολόγου ως ικανού βοηθού ή ως 'προπονητή" στην προσπάθεια του ατόμου να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες και παραμέτρους του τρόπου ζωής του.
Keywords: Nutrition counseling; Ηλικιωμένοι; Παιδιά; Ασθενής; Παρέμβαση; Συμβουλευτική; Διατροφή; Συμπεριφορά; Επιστήμες υγείας -- Επιστήμες διατροφής -- Διαιτητική/διαιτολογία