Ηλεκτρονική υγεία - Αγγελίδης, Παντελής; Πρέντζα, Ανδριάνα (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Οι ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας αποτελούν το τμήμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ασχολείται με τους ευαίσθητους τομείς της ποιότητας ζωής.Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις δυνατότητες των νέων μορφών άσκησης της ιατρικής επιστήμης και προαγωγής της ποιότητας ζωής του πληθυσμού αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Διδακτικό Σύγγραμμα σε μαθήματα που σχετίζονται με Ιατρική Πληροφορική, Ηλεκτρονική Υγεία, Τηλεϊατρική και Διοίκηση Μονάδων Υγείας για φοιτητές Τμημάτων Ιατρικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.Φιλοδοξία του συγγραφέα είναι το βιβλίο να βρουν ενδιαφέρον:1) Επιστήμονες υγείας με ανησυχίες αξιοποίησης νέων τεχνολογιών στην καθημερινή πρακτική τους2) Μηχανικοί πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που εργάζονται στο χώρο της υγείας ή έχουν ενδιαφέρον για το χώρο αυτό3) Επιστήμονες πληροφορικής που επιθυμούν να γνωρίσουν την επιρροή της επιστήμης τους στην υγεία4) Νέοι ερευνητές με όραμα να δημιουργήσουν εργαλεία που θα προάγουν την ποιότητα ζωής και την κοινωνική συνοχή.
1. Πληροφορία στο χώρο της υγείας2. Νομικό και κανονιστικό πλαίσιο3. Τεχνολογίες πληροφορικής στην υγεία4. Τεχνικές παιχνιδοποίησης5. Διαδίκτυο και κινητή υπολογιστική6. Τεχνολογικά συστήματα νοσοκομείου7. Συλλογή βιοϊατρικών σημάτων8. Απεικονιστική τομογραφία
Keywords: Medical informatics; Ηλεκτρονική υγεία; Ιατρική πληροφορική; Κοινωνικά δίκτυα; Κινητή υπολογιστική