Εργαστηριακές ασκήσεις γενετικής του ανθρώπου Στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και στον Πάγκο - Παπανικολάου, Γεώργιος. (Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα Κάλλιπος, 2015)
Ο οδηγός «Eργαστηριακών Aσκήσεων Γενετικής του Ανθρώπου» διαιρείται σε δεκατρείς θεματικές ενότητες, σε ορισμένες από τις οποίες αντιστοιχούν περισσότερες από μία πρακτικές εργαστηριακές ασκήσεις. Στο θεωρητικό μέρος κάθε κεφαλαίου ανασκοπούνται οι γνώσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του πρακτικού μέρους. Οι ασκήσεις ακολουθούν ένα συνεκτικό σενάριο που εξελίσσεται γύρω από την ικανότητα αντίληψης της γεύσης του πικρού στην ουσία PTC. Οι φοιτητές απομονώνουν DNA και γονοτυπούν τον πολυμορφισμό rs1726866 του γονιδίου TAS2R38. Με τη βοήθεια υπολογιστή μαθαίνουν να αναζητούν πληροφορίες σε βάσεις δεδομένων, να χρησιμοποιούν εργαλεία βιοπληροφορικής για να σχεδιάζουν την πειραματική διαδικασία και να αναλύουν τα αποτελέσματα.