Εργαστηριακές ασκήσεις γενετικής του ανθρώπου Στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και στον Πάγκο - Παπανικολάου, Γεώργιος; Κατσαρέλη, Ευθυμία; Δούκισσας, Λεωνίδας; Τσαρουχά, Χαραλαμπία; Τζέτη, Μαρία; Παλαιολόγου, Δανάη; Κατσίλα, Θεοδώρα; Πατρινός, Γεώργιος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Ο οδηγός «Eργαστηριακών Aσκήσεων Γενετικής του Ανθρώπου» διαιρείται σε δεκατρείς θεματικές ενότητες, σε ορισμένες από τις οποίες αντιστοιχούν περισσότερες από μία πρακτικές εργαστηριακές ασκήσεις. Στο θεωρητικό μέρος κάθε κεφαλαίου ανασκοπούνται οι γνώσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του πρακτικού μέρους. Οι ασκήσεις ακολουθούν ένα συνεκτικό σενάριο που εξελίσσεται γύρω από την ικανότητα αντίληψης της γεύσης του πικρού στην ουσία PTC. Οι φοιτητές απομονώνουν DNA και γονοτυπούν τον πολυμορφισμό rs1726866 του γονιδίου TAS2R38. Με τη βοήθεια υπολογιστή μαθαίνουν να αναζητούν πληροφορίες σε βάσεις δεδομένων, να χρησιμοποιούν εργαλεία βιοπληροφορικής για να σχεδιάζουν την πειραματική διαδικασία και να αναλύουν τα αποτελέσματα.
Keywords: Human genetics -- Problems, exercises, etc; Γενετική του ανθρώπου; Επιστήμες της ζωής -- Μοριακές βιοεπιστήμες -- Γενετική