Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη Εισαγωγή και ανθολόγιο κειμένων σε μετάφραση - Κάλφας, Βασίλειος; Θανασάς, Παναγιώτης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο θα επιτελέσει δύο λειτουργίες. 1. Θα αποτελεί μια εισαγωγή στη φιλοσοφία του Αριστοτέλη προσαρμοσμένη στις ανάγκες των φοιτητών του ελληνικού πανεπιστημίου - προϊόν μακρόχρονης διδασκαλίας. 2. Και θα δίνει, με τα επιλεγμένα μεταφρασμένα κείμενα, τη δυνατότητα να διδαχθεί από το πρωτότυπο κάθε σημαντική πλευρά της σκέψης του Αριστοτέλη.Κάθε ένα από τα 5 βασικά κεφάλαια θα είναι διαιρεμένο σε δύο ισότιμα μέρη. Το πρώτο μέρος θα είναι μια ανάλυση του σχετικού κεφαλαίου της αριστοτελικής φιλοσοφίας, και το δεύτερο θα είναι μια επιλογή σχετικών αριστοτελικών κειμένων με το πρωτότυπο, τη μετάφραση και έναν σύντομο σχολιασμό.
1. Ο Αριστοτέλης και η εποχή του 2. Ο χαρακτήρας της αριστοτελικής φιλοσοφίας 3. Λογική και μεταφυσική στον Αριστοτέλη 4. Η αριστοτελική φυσική 5. Η πρακτική φιλοσοφία του Αριστοτέλη 6. Η επιβίωση του Αριστοτέλη 7. Ανθολόγιο κειμένων και μεταφράσεων του Αριστοτέλη
Keywords: Aristotle -- Works -- Greek (Modern Greek); Αρχαίο κείμενο - μετάφραση; Ηθική; Φυσική φιλοσοφία; Μεταφυσική; Αριστοτέλης; Φιλοσοφία -- Ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας -- Αρχαία ελληνική φιλοσοφία -- Κλασική ελληνική φιλοσοφία; Φιλοσοφία -- Φιλοσοφία, διάφορα; Φιλοσοφία -- Ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας; Τέχνες και γράμματα -- Φιλολογία -- Κλασική φιλολογία -- Αρχαία ελληνική φιλολογία