Εντατική θεραπεία Αρχές και εξελίξεις - Νάκος, Γεώργιος. (Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα Κάλλιπος, 2015)
Tο συγκεκριμένο σύγγραμμα αφορά το monitoring και τις βασικές αρχές που διέπουν την αντιμετώπιση και την θεραπεία βαρέως πάσχοντων ασθενών. Το σύγγραμμα αρχικά αναφέρεται στο monitoring των συστημάτων, στις βασικές αρχές αντιμετώπισης και στη συνέχεια ασχολείται με πιο ειδικά θέματα σχετικά με τις βασικές θεραπευτικές και διαγνωστικές παρεμβάσεις στους ασθενείς όπως: η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, η αιμοδυναμική παρέμβαση, η αντιμετώπιση της καταπληξίας και άλλες ειδικές επείγουσες καταστάσεις.