Εργαστηριακές ασκήσεις γεωργικής ζωολογίας - Μπρούφας, Γεώργιος; Παππά, Μαρία; Βρύζας, Ζήσης (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Το βιβλίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως εργαστηριακό βοήθημα για τα μαθήματα της Γενικής Εντομολογίας και Ζωολογίας, Ακαρεολογίας και Νηματωδολογίας. Καθώς για τα συγκεκριμένα μαθήματα δεν υπάρχουν διαθέσιμα αντίστοιχα εργαστηριακά συγγράμματα, η ανάπτυξη του προτεινόμενου ηλεκτρονικού διαδραστικού συγγράμματος αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους φοιτητές Γεωπονικών Τμημάτων. Οι θεματικές ενότητες– κεφάλαια του βιβλίου αντιστοιχούν σε ενότητες εργαστηριακών ασκήσεων και αναφέρονται σε στοιχεία της μορφολογίας, ανατομίας καθώς και συμπεριφοράς των κυριότερων Φύλων του Ζωικού Βασιλείου με γεωργική σημασία. Έμφαση θα δοθεί στα Φύλα των Αρθροπόδων (Kλάσεις Insecta, Arachnida, Chilopoda, Diplopoda, Crustacea), Μαλάκιων (Gastropoda: σαλιγκάρια και λείμακες), Δακτυλιοσκωλήκων, Νηματωδών και Χορδωτών (τρωκτικά). Για την καλύτερη κατανόηση της άσκησης, σε κάθε κεφάλαιο του συγγράμματος περιλαμβάνονται εκτός από σημαντικό αριθμό εικόνων και διαγραμμάτων και χρήσιμες βιβλιογραφικές παραπομπές, ενεργές υπερσυνδέσεις σε δικτυακούς τόπους με συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό, ερωτήσεις αυτό-αξιολόγησης του φοιτητή.
Keywords: Zoology; Entomology; Γεωργική ζωολογία; Νηματωδολογία; Ακαρολογία; Εντομολογία; Γεωπονικές επιστήμες