Κινήματα και τάσεις στην αγγλική λογοτεχνία του 19ου & 20ού αιώνα - Κίτση-Μυτάκου, Κατερίνα. (Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα Κάλλιπος, 2015)
Το σύγγραμμα απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας που μελετούν τη λογοτεχνία της Βρετανίας κατά τον 19ο, 20ό και 21ο αιώνα. Έχει ως άμεσο αποδέκτη τους φοιτητές του δεύτερου έτους οι οποίοι υποχρεούνται να παρακολουθήσουν το μάθημα κορμού: Επισκόπηση της Αγγλικής Λογοτεχνίας ΙΙ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από φοιτητές των δύο τελευταίων ετών που είναι εγγεγραμμένοι σε μαθήματα που μελετούν μια από τις περιοχές τις οποίες θεραπεύει το πόνημα.Το σύγγραμμα έχει ως γενικό στόχο να παρουσιάσει τα κύρια λογοτεχνικά κινήματα που γεννήθηκαν στη Βρετανία κατά τα χρόνια της νεωτερικότητας και μετα-νεωτερικότητας. Προβάλλοντας πολλαπλά είδη γραφής (πρόζα, ποίηση και δράμα, θέατρο, φιλοσοφικά δοκίμια, πολιτική αρθρογραφία) το σύγγραμμα στοχεύει στο να τονίσει τη σχέση του λογοτεχνικού κειμένου με τον κόσμο που το περιβάλει τόσο τη στιγμή της παραγωγής όσο και της ανάγνωσής του. Συγκεκριμένα, αποσκοπεί στο να παρέχει τα εξής:→ Πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκαν και εξελίχθηκαν σύγχρονα λογοτεχνικά και αισθητικά κινήματα στη Βρετανία → Κριτικές αναλύσεις λογοτεχνικών και πολιτισμικών κειμένων→ Θεωρίες λογοτεχνίας που δίνουν το στίγμα των κριτικών αναγνώσεων, ενθαρρύνοντας τους φοιτητές να πλησιάσουν το λογοτεχνικό κείμενο ως ιδεολογικό κατασκεύασμα εμποτισμένο με τη δυνατότητα αμφισβήτησης του λογοτεχνικού κανόνα → Συγκρίσεις ανάμεσα σε εποχές, κινήματα και συγκεκριμένα κείμενα που βοηθούν τους φοιτητές να κατανοήσουν συσχετισμούς ανάμεσα σε ιδεολογίες και μορφές αφήγησης μέσα στο χρόνο